Teistmoodi IT

 Tobii Eye Tracker

https://gaming.tobii.com/product/eye-tracker-5/

Sain ammu teada, et on olemas funktsioon, mis jälgib kasutaja pilgu suunda ja liikumist. Kuid siis ma ei teadnud, et sellel funktsioonil on praktiline rakendus ja mis on mõne inimese jaoks nii oluline.
Praegu levitab Tobii Technology enamikku silmade jälgimise seadmetest. Nagu leiutise nimest selgub, võimaldab see tavalise hiire ja klaviatuuri asemel kasutada ainult silmi. Selle tehnoloogia toimimiseks on olemas spetsiaalne programm, mis on saadaval mitte ainult arvutis, vaid ka muudel platvormidel. Selle tehnoloogia abil saadaolevate ülesannete hulka kuuluvad tarkvara kasutamine, veebis sirvimine, telefonikõnede tegemine, tekstsõnumite saatmine, mitmel viisil ühenduse pidamine ja videomängude mängimine. Silmade jälgija töötab silmade valgustamiseks nähtamatu infrapunavalguse abil. Siit haaravad kaks kvaliteetset kaamerasensorit silmade võrkkestast ja sarvkestast peegeldusi, misjärel andmeid kasutatakse kasutaja silmade 3D-mudeli ehitamiseks. See võimaldab määrata, millise suunda kasutaja vaatab ja kus on tema silmad arvuti suhtes. Pärast seda siseneb see teave spetsiaalsesse programmi, mis võimaldab arvutit kasutada.
Kuna see leiutis ei vaja lihaste liikumist, on see leiutis ideaalne inimestele, kellel on liikumishäired või kellel puudub võime kontrollida erinevaid kehaosi (nt halvatus või seljaaju vigastus). Selle seadme abil said paljud inimesed nagu kõik teised inimesed kasutada internetti, suhelda sõprade ja perega ning isegi mängida.

Allikad:
https://www.tobii.com/group/about/this-is-eye-tracking
https://www.abilities.com/community/assistive-eye-control.html

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arendus- ja ärimudelid

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Info- ja võrguühiskond