Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Arvan, et tänapäeval on interneti kõige levinum probleem nuhkvara. Niipea kui ma mõnele uudistesaidile ei lähe, näen ma veel üht uudist skandaali kohta, mis on tingitud mõne kuulsa inimese privaatse teabe lekitamisest. Tundub ilmselge, et nuhkvara on avaliku moraali seisukohalt väga küsitav nähtus ja on üksikute kasutajate jaoks otseselt kahjulik. Alustuseks on see selge näide tehnoloogia kuritarvitamisest, mis rikub vähemalt eetilisi standardeid. Lisaks sellele võib isik, kelle privaatne info on varastatud, hiljem saada väljapressimise ohvriks. Ja olgu, kui keegi oleks sellega kuidagi võidelnud, kuid on probleem selles, et on olemas legaalne nuhkvara, mida saab kasutada ükskõik mis inimene.

Nüüd, kuidas saaks selle probleemi maandada "Mitnick'i valemi" põhjal.

Tehnoloogia

Selle probleemi kõige ilmsem ja eelistatum lahendus on viirusetõrjetarkvara, mis hoiab ära nuhkvara sissetungimise seadmesse. Kuid tegelikult on see, et erinevatel viirusetõrjevahenditel on erinevad legaalseks nuhkvaraks loetavad kriteeriumid, nii et mõned neist märgivad need mitte pahavaraks ja jätavad need seadmesse. Selle vastu võiks teha kasutajat teavitades iga kord, kui tema seadmest leitakse sarnane programm, ja siis oleks ta ise otsustanud, mida sellega teha.

Koolitus

Kuna nuhkvara võib olla mõne inimese jaoks tõsine probleem, soovitaksin sellest probleemist rääkida juba arvutiõpetuse sissejuhatavates tundides koolis. Inimesed peaksid teadma, et nad ei tohiks talletada neile olulist isiklikku ega privaatset teavet seadmetesse, millel on juurdepääs Internetile ja kust nad Internetti kasutavad.

Reeglid

Üldiselt leian, et nuhkvara kasutamine tuleks seaduse tasandil keelata. Mõnes riigis on selle kasutamine vastupidi lubatud seaduse tasandil, et "tagada teie enda turvalisus". Ma ei kujuta siiski ette, kuidas teabe varastamine teisest seadmest aitab end turvaliselt hoida. Enamikus riikides on seadused, mis keelavad isiku eraelu puudutava teabe kogumise või levitamise, mis on tema isiklik või perekondlik saladus, ilma tema nõusolekuta. Ja ma arvan, et nuhkvara kasutamine kuulub sellesse kategooriasse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arendus- ja ärimudelid

Info- ja võrguühiskond